52 Ral·li d'Andorra Històric - 16/9/2023

<< Andorra Rally i Pujada Arinsal, torna l’espectacle

Andorra la Vella, 31 de gener de 2023 - L'Automòbil Club d'Andorra anuncia la convocatòria de les seves dues proves automobilístiques de carretera de 2023, la Pujada Arinsal i l'Andorra Rally. Totes dues proves estaran obertes a la modalitat de Velocitat, si bé en el cas del ral·li s'afegiran també els apartats de Regularitat Sport i Legend d'exhibició. Les dues competicions convertiran de nou al territori nacional en un punt de trobada destacada per als amants de les curses, que seran de vehicles moderns en la pujada i d’automòbils clàssics en el ral·li.

La Pujada Arinsal 2023 (Course de Côte Arinsal - Andorre), quarta vegada que la prova s'organitza en el traçat de la carretera CS-520 a l'estació d'esquí d'Arinsal (Pal Arinsal Grandvalira resorts), es disputarà el cap de setmana del 9, 10 i 11 de juny i serà la 5a de les 9 proves puntuables per al Campionat de França de Muntanya 2a Divisió de 2023. El campionat arrencarà el 6 i 7 de maig a Mimosas (ASA de la Croisette, Cannes) i finalitzarà l'1 d'octubre a Lodève (ASA Montpellier Méditerranée).

Els campions francesos de Muntanya 2a Divisió de 2022 van ser Dimitri Pereira (Sèrie A, Sport) i Nicolas Granier (Sèrie B, Producció). A Arinsal 2022 les victòries absolutes van correspondre a dos pilots andorrans: Raül Ferré (Silver Car CS) en la Sèrie A-Sport i Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX), en la Sèrie B-Producció.

Pel que fa al 52 Andorra Rally, de nou amb epicentre a Andorra la Vella, es correrà els dies 15 i 16 de setembre i com en els últims anys estarà reservat als automòbils clàssics amb pedigrí. En aquesta edició, l'Andorra Rally es convertirà en la gran festa de l'automobilisme clàssic atès que la modalitat de Velocitat conviurà amb la de Regularitat Sport i amb els automòbils Legend una mica més moderns, que només participaran com a exhibició.
 
En 2022, l'Andorra Rally va ser guanyat per l'equip andorrà format per Ferran Font-Claudi Leite (Ford Escort RS, pre81), mentre que en la categoria especial 'Tribute' –fora de classificació– els vencedors van ser els també andorrans Joan Vinyes Dabad-Joan Vinyes Rodríguez (Seat Ibiza 2.0 Kit Car).

Informació activitat esportiva ACA: www.aca.ad
Informació Pujada Arinsal: www.pujadaandorra.com
Informació Andorra Rally: www.ralliandorra.com

 

| | compartir