52 Ral·li d'Andorra Històric - 16/9/2023

<< El Ral.li d'Andorra cobreix les 80 places previstes

ACA Esport, divisió esportiva de l’Automòbil Club d’Andorra, ha publicat en l'apartat corresponent de www.ralliandorra.com, web oficial del 50 Ral·li d’Andorra, la llista de preinscrits admesos a participar en aquesta prova de regularitat per a vehicles clàssics que es disputarà els dies 18 i 19 de setembre de 2021.

El període d'inscripció es va obrir el passat 16 d'agost i si bé estava previst mantenir-ho fins al 13 de setembre, en realitat s'ha tancat abans d’hora en superar-se les 80 places previstes. El Ral·li d’Andorra arriba enguany a la seva 50a edició i l'expectació per formar-ne part és molt alta, una tendència habitual els últims anys en què les places convocades sempre s'han cobert ràpidament. La llista oficial d'inscrits es publicarà el 13 de setembre.

És molt destacable que entre els equips preinscrits hi figuren 11 pilots o copilots llorejats en edicions anteriors, que atorgarà al ral·li un interessant toc històric. El més notable dels equips preinscrits és el que formen Gerard de la Casa-Àngel Rodríguez, que participaran amb l'espectacular Renault 5 Maxi Turbo amb el qual van vèncer la versió de velocitat de 1993. De la Casa va guanyar el Ral·li d’Andorra en tres ocasions.

Una altra figura destacada és Carles Santacreu, dues vegades guanyador del ral·li, en aquesta ocasió fent equip amb el seu fill Guillem en una rèplica de l'Opel Ascona i2000 que va conduir en la dècada dels 80 juntament amb el seu germà Antoni. Precisament l’Antoni està també preinscrit com a copilot de la seva esposa Gemma Oliveras en un Porsche 911S. Un altre copilot vencedor del Ral·li d’Andorra prendrà la sortida, en aquest cas com a pilot: Jordi Gomà, que va acompanyar Ferran Urteu en una de les seves tres victòries en el ral·li andorrà. Gomà conduirà un Renault 5 GT Turbo.

En l'apartat de regularitat els guanyadors que han formalitzat la inscripció són dos dobles campions: Tere Armadans-Anna Vives (Porsche 911 Carrera 3.2) i José Manuel López-Daniel Robledillo (Volkswagen Scirocco GTi). Defensaran la victòria de fa un any Joan Carrancà-Laura Carrancà (Volkswagen Golf GTI) i també seran presents els guanyadors de 2008, Josep Morera-Oriol Morera (Seat 127).

En la llista de preinscrits hi ha representades un total de 15 marques, les que més BMW, Porsche i Renault, curiosament les tres amb el mateix nombre de cotxes: 14. A més del Maxi Turbo de Gerard de la Casa destaquen diverses màquines originals d'un alt valor històric, com un Porsche 356 C de 1963 (Javier Franco), un Porsche 911 Carrera RS 3.0 de 1974 (Carlos Beltrán), un Lancia Fulvia HF 1600 de 1971 (Xavier Navas), etc. De gran rellevància són també una unitat Lancia Stratos rèplica, dos Alpine-Renault 1600 S, un Volkswagen 1303, nombrosos Porsche, Lancia i BMW, etc.

La prova tindrà el seu nucli central a Andorra la Vella, en l'habitual parc de vehicles Prada Casadet, mentre que la sortida oficial es donarà en el Pont de la Rotonda. La base de la cursa estarà situada en el Comú d’Andorra la Vella. La prova tindrà com a particularitat que tots els participants faran servir el mateix sistema de mesurament Blunik RX, la nova modalitat de fer regularitat ja utilitzada en la passada edició.

| | compartir