52 Ral·li d'Andorra Històric - 16/9/2023

<< 100 preinscrits seleccionats per al 48 Ral·li d’Andorra Històric

• Novetat mundial: “Regularity Experience”, la nova categoria que ha creat Blunik per als cotxes més esportius
• Excel·lent varietat i qualitat entre les màquines inscrites
• Molts especialistes entre els inscrits i els tres darrers guanyadors
• La prova es farà els dies 14 i 15 de setembre a Andorra la Vella

La divisió esportiva de l’Automòbil Club d’Andorra, ACA Esport, ha definit la llista dels 100 participants preinscrits i per tant admesos a participar en el 48 Ral·li d’Andorra Històric, cursa de regularitat en carretera tancada que se celebrarà els dies 14 i 15 de setembre de 2019 amb el nucli centrat a Andorra la Vella. Aquesta llista, encara sense dorsals, pot consultar-se al web www.ralliandorra.com.

Entre els participants n’hi ha 34 que utilitzaran els elements electrònics de mesura Blunik habituals per fer la tan apreciada regularitat de precisió; 19 cotxes més estan preinscrits per formar part de la categoria “Original” (aparells de mesura manuals i originals del cotxe) i 46 participaran en la modalitat “Sport” i gaudiran d’una experiència en regularitat amb el nou dispositiu Blunik RX (Regularity Experience).

Regulartity Experience, tenir una experiència en regularitat
En el 48 Ral·li d’Andorra Històric es produirà el debut mundial de la “Regularity Experience”, la innovació del 2019 que Blunik aporta al món de la regularitat. Blunik, marca líder en instruments de mesurament i cronometratge de proves de regularitat, equiparà a 46 equips de la cita andorrana amb el dispositiu Blunik RX. És intuïtiu i permetrà gaudir de la conducció i, alhora, posar a prova la capacitat de compenetració de pilot i copilot en aquest tipus de competició.

Josep Maria Carreras (Director General de Blunik): “Aquest nou sistema permet que cotxes més clàssics i més esportius puguin experimentar córrer en regularitat i, al mateix temps, gaudir de la conducció en carretera tancada. La d’Andorra és la primera prova en la que presentem la Regularity Experience. Estem encantats que l’ACA aposti per la innovació”.

Toti Sasplugas (ACA): “Volíem aconseguir un mecanisme igual per a tots els participants, que permetés fer regularitat sense complicacions tècniques, molt fàcil d’instal·lar en el cotxe i que fes possible la màxima compenetració entre pilot i copilot però sense complicar-los massa la vida. Tenim clar que la nova categoria Regularity Experience de Blunik serà el futur de la regularitat Sport”.

Blunik instal·larà el dispositiu Blunik RX en els cotxes de la categoria “Sport” en menys de 2’, sense cables ni ‘velcros’, només amb una ventosa, i des de l’aparell es podrà seguir amb facilitat la sortida dels trams i les indicacions de regularitat que doni l’aparell per mantenir una mitjana concreta al llarg de tot el tram. Quan un cotxe estigui a la sortida del ral·li o d’un tram, el comissari activarà automàticament cada aparell i el pilot-copilot procuraran conservar el tan desitjat led blau encès el màxim de temps possible, indicador de que l’equip manté el ritme adequat.

100 cotxes, 200 pilots
Després de rebre una quantitat de sol·licituds molt més alta que els 100 cotxes finalment admesos, ACA Esport ha portat a terme un criteri de selecció en el que ha prevalgut per damunt de tot si els vehicles inscrits eren originals de competició o bé si eren rèpliques o vehicles singulars. D’aquesta manera, el 48 Ral·li d’Andorra Històric comptarà amb una llista d’inscrits en la que lluirà una remarcable qualitat i varietat del parc de vehicles.

Com ja és habitual hi ha una forta presència de pilots francesos, encapçalats pels que corren per als concursants HJCL Perpignan i Team Volcan Legend, i també d’andorrans, principalment agrupats en torn al BMW Club Andorra, Team Rabbit i ACA Esport. Hi participaran els tres darrers equips guanyadors del Ral·li d’Andorra, el de 2018: Xevi Valverde-Roger Grandia (Opel Kadett 1600); 2017 i 2016: José Manuel López-Ramon Ferrés (Volkswagen Scirocco); i de 2015: Tere Armadans-Anna Vives (Porsche 911 Carrera 3.2).

Hi ha una espectacular llista de cotxes de totes les marques amb alguns models que han marcat la història dels ral·lis, precisament un dels objectius que buscava ACA Esport per aquesta edició: l’espectacular Peugeot 205 Turbo 16 de grup B de Xavier Piña-Sergi Giralt, Audi Quattro, Porsche 911, 914, 924 i 944, Renault 5 Turbo i 8 Gordini, Alpine-Renault A-310, Mini Cooper, Fiat 131 Abarth, BMW 2002 Ti, M3 i 325i, Ford Escort, Sierra i Capri, Toyota Celica, Lancia Delta Integrale, Beta i Fulvia, Simca 1000 Rallye, Talbot Sunbeam Lotus, VW Golf GTI i Scirocco, Opel Kadett, etc.

Itinerari en dues etapes
El 48 Ral·li d’Andorra Històric tindrà un itinerari total de 347 km dels que 134 seran de regularitat controlada en carretera tancada, corresponents a 11 trams (6 d’ells diferents), dividits en dues etapes, una el dissabte dia 14 (entre les 15 i les 20.35 hores) i una altra el diumenge dia 15 (entre les 8 i les 12.30 hores). La prova començarà, com és habitual els darrers anys, al pont de la Rotonda d’Andorra la Vella, mentre que la resta d’aturades de la cursa es faran a l’aparcament Prada Casadet.

| | compartir