52 Ral·li d'Andorra Històric - 16/9/2023

<< El 48 Ral·li d’Andorra Històric obre el període de pre-inscripció

• Un criteri de selecció triarà els 100 cotxes que seran admesos en la prova
• 14 i 15 de setembre amb Andorra la Vella com a nucli principal
• Novetat en les mitjanes a triar pels participants

Dilluns que ve, 6 de maig, s'obrirà el període de pre-inscripció del 48 Ral·li d’Andorra Històric, la prova de regularitat per a vehicles clàssics que s'ha confirmat en les últimes edicions com la més important de l'especialitat als Pirineus. Aquest període de pre-inscripció tindrà una vigència d'un mes i finalitzarà el 31 de maig.

En produir-se habitualment una allau d'inscripcions que completa en poques hores el contingent de places disponibles, ACA Esport ha establert per aquest any un criteri de selecció d'aquestes (per punts) que permetrà confeccionar una llista final d'inscrits que tingui en compte el valor dels vehicles sobre la base de conceptes com l'originalitat, la singularitat o si els cotxes són rèplica d'un model de competició de l'època. La prova està reservada a vehicles dels grups Hi (construïts i homologats entre l'1 de gener de 1972 i el 31 de desembre de 1981) i J (construïts i homologats entre l'1 de gener de 1982 i el 31 de desembre de 1990).

En funció del grup on estigui inscrit el vehicle en qüestió i del criteri abans descrit, tots els cotxes rebran uns punts que prevaldran en el moment de confeccionar la llista d'inscrits definitiva. D'aquesta manera s'evita el col·lapse habitual en el mateix moment de l'obertura de les inscripcions i s'assegura una qualitat mecànica que serà el principal atractiu d'aquesta edició.

De les 100 places previstes, 95 estan destinades als equips que encapçalin el llistat de candidats que ofereixi el criteri de selecció i les altres 5 places se les reserva l'organització. Tota la informació sobre aquest tema i les inscripcions es podran realitzar on-line a través del web oficial de la prova: www.ralliandorra.com

Itinerari compacte en dues etapes
El 48 Ral·li d’Andorra Històric es compondrà d'un itinerari total de 347 km dels quals 134 seran de regularitat controlada, corresponents a 11 trams (6 d'ells diferents), dividits en dues etapes. Després de les corresponents verificacions que hauran tingut lloc durant el matí del dia 14, la prova començarà a les 15 hores d'aquest mateix dia des del Pont de la Rotonda d'Andorra la Vella, per finalitzar a partir de les 20 hores. La segona etapa començarà a les 9 hores en el lloc en el qual els cotxes passaran la nit, per acabar en aquest mateix enclavament a partir de les 13 hores.

Mitjanes a escollir
Una novetat a destacar aquest any és que la mitjana a seguir en els trams serà escollit pels propis participants, sense tenir en compte el tipus de vehicle ni la cilindrada. A tenor del sistema de mesurament que equipin els vehicles participants, aquests rebran una penalització en punts en la classificació general escratx. Els cotxes amb aparells de mesurament electrònics de qualsevol tipus rebran 250 punts de penalització (mitjana Blunik, fins a 60 km/h), que en el cas que aquests instruments siguin manuals (comptaquilòmetres mecànic, cronòmetre, taules) la penalització serà de 100 punts (mitjana Original, fins a 60 km/h). Finalment, els participants que triïn la mitjana Sport (fins a 90 km/h) i utilitzin els elements de mesurament manuals abans descrits no rebran cap penalització.

En els trams de regularitat, com és habitual en carretera tancada, el mesurament de totes les mitjanes es farà per la traçada, sense sobrepassar els límits de la carretera delimitats per les línies blanques dels extrems. Quant als mesuraments generals del road-book, aquests es confeccionaran per la part central del carril dret de la calçada.

Classificacions i trofeus
S'establirà una classificació general escratx, amb trofeus als tres primers, i una classificació per a les mitjanes Blunik, Original i Sport, també amb trofeus als tres primers. Hi haurà premis per als guanyadors del Trofeu Joan Montes (membres d'una mateixa família) i d'Escuderies. Tots els equips que aconsegueixin finalitzar la prova rebran el trofeu Finisher. Els premis es repartiran a les 15 hores del mateix diumenge 15 de setembre en la seu de l’Automòbil Club d’Andorra.

| | compartir