52 Ral·li d'Andorra Històric - 16/9/2023

<< Arriba el cap de setmana del 47 Ral·li d’Andorra Històric

Arriba el cap de setmana del 47 Ral·li d’Andorra Històric

• 22 i 23 de setembre, amb el nucli de la cursa a Andorra la Vella
• 100 vehicles inscrits: Andorrans (42 equips), francesos (36) i espanyols (21)
• A última hora d'aquest divendres 21 es donarà a conèixer l'itinerari del ral·li


Andorra la Vella, 20 de setembre de 2018. Aquest cap de setmana, dies 22 i 23 de setembre, se celebrarà el 47 Ral·li d’Andorra Històric, la prova de regularitat amb clàssics més important de tardor que es disputa amb carretera tancada i la mitjana marcada per la traçada. L’Automòbil Club d’Andorra, organitzador de la prova, ho té tot disposat perquè els 100 cotxes inscrits puguin evolucionar per les carreteres andorranes, en un ral·li que es preveu molt competit en l'aspecte esportiu. La llista oficial d'inscrits destaca amb un important al·licient: per primera vegada la majoria d'aquests equips procedeixen del principat d'Andorra, un total de 42, als quals han de sumar-se 36 equips francesos i 21 equips espanyols.
Varietat de màquines
El conglomerat de màquines inscrites contempla un total de 21 marques, que confirmen un any més l'extraordinari interès històric que ofereix la prova. Porsche, amb 19 unitats de diferents models i versions, és la més nodrida, seguida de BMW (17 cotxes), Renault-Alpine (15) i Volkswagen (11). La distribució de tots aquests inscrits en les quatre categories admeses és la següent: 60 vehicles Legend, unitats de competició construïdes i homologades fins el 31-12-1987, dels quals 27 són atmosfèrics i 33 turbo comprimits; i 39 cotxes són Original, vehicles de sèrie construïts i homologats fins el 31-12-1987, dels quals 19 són atmosfèrics i 20 proveïts de turbocompressor. Cadascuna d'aquestes categories haurà de mantenir una mitjana específica diferent.


Al·licients per a tots
Del total de cotxes inscrits, 51 d'ells (més de la meitat) no estan proveïts de cap element extra de mesurament, és a dir, participaran en el ral·li utilitzant únicament els aparells de mesura originals del vehicle. Un altre apartat interessant, alhora que curiós, és que 37 equips estan inscrits en el Trofeu Joan Montes, es tracta de duets pilot-copilot composts per membres d'una mateixa família: germans, pare-fill, oncle-nebot, matrimoni, etc.


Dos guanyadors en competició
Entre els equips inscrits figuren els últims guanyadors absoluts del Ral·li d’Andorra Històric (edicions de 2017 i 2016): José Manuel López-Ramon Ferrés (Volkswagen Scirocco), així com el tàndem vencedor de la categoria Amateur de 2017: Laurent Carola-Camille Riére (Peugeot 205 GTI). També estan inscrites les guanyadores absolutes de 2015 i únic equip compost íntegrament per dones: Tere Armadans-Anna Vives (Porsche 911 Carrera 3.2), conegudes com ‘Nenas Team’.


Un format pràctic i més concentrat
El 47 Ral·li d’Andorra Històric repeteix el format que ha tingut gran acceptació en les últimes temporades, si bé el parc tancat i el d'assistència estaran situats en un nou emplaçament, l'aparcament Prada Casadet, un enclavament molt cèntric i pràctic per a tots, participants i públic, que a més està just al costat del Restaurant Borda Pairal, en el qual aquest any s'obsequiarà als equips amb un dinar al que seguirà el repartiment de premis.


Aquest divendres 21 es donarà a conèixer l'itinerari
L’Automòbil Club d’Andorra donarà a conèixer l'itinerari un dia abans, és a dir, aquest divendres dia 21 a última hora de la tarda al web oficial: www.ralliandorra.com. Els participants rebran el corresponent road-book al brífing per a copilots que tindrà lloc a les 11.30 i 13 hores del dissabte. L'esquema de l'itinerari donat a conèixer contempla un total de 380 km de recorregut distribuïts en els dos dies de ral·li. En aquest quilometratge estan inclosos 146 km de regularitat controlada per la traçada (77 el primer dia i 69 el segon), sempre en carretera tancada, distribuïts en un total de 12 trams, 6 d'ells diferents.


Programa resumit del 47 Ral·li d’Andorra Històric

Divendres, 21 de setembre
9 a 19 h        Verificacions administratives optatives (seu de l’Automòbil Club d’Andorra)
Dissabte, 22 de setembre
10 a 16.30 h Verificacions administratives (ACA) i Tècniques (aparcament Prada Casadet)
11.30 i 13 h   Brífing obligatori per a copilots; lliurament del road-book i carnet de ruta (ACA)
16.20 h         Hora límit d'entrada al parc tancat (aparcament Prada Casadet)
17 h             Sortida del 47 Ral·li d’Andorra Històric a Andorra la Vella (Pont de la Rotonda)
22.30 h         Arribada de la 1a etapa a Andorra la Vella (aparcament Prada Casadet)
Diumenge, 23 de setembre
08 h             Sortida de la 2a etapa a Andorra la Vella (aparcament Prada Casadet)
12.50 h         Arribada del 47 Ral·li d’Andorra Històric a Andorra la Vella (Prada Casadet)
14 h             Dinar final per a participants (Restaurant Borda Pairal)
15 h             Lliurament de premis Finisher i Finals (Restaurant Borda Pairal)

Dades d'interès

Verificacions administratives i base de cursa
Automòbil Club d’Andorra, Babot Camp, núm. 13, Andorra la Vella (+376 344 375)

Dinar final per a participants i repartiment de premis
Restaurant Borda Pairal, Dr. Vilanova, núm. 7, Andorra la Vella

 

| | compartir