52 Ral·li d'Andorra Històric - 16/9/2023

<< El 47 Ral·li d’Andorra Històric, el 22 i 23 de setembre

El 47 Ral·li d’Andorra Històric, el 22 i 23 de setembre

Andorra la Vella, 11 d'abril de 2018. El Ral·li d’Andorra Històric, el gran referent estiuenc en la regularitat per automòbils clàssics, arriba el 2018 a la 47 edició i se celebrarà al llarg de dues jornades, 22 i 23 de setembre, amb Andorra la Vella com a centre operatiu de la prova. Com és norma, l'esquema de l'itinerari es mantindrà secret fins dos dies abans de l'inici de la prova i el road-book es lliurarà als participants el mateix dia de la sortida.

El que es coneixen són els detalls bàsics amb els quals l’Automòbil Club d’Andorra està dissenyant el ral·li. El recorregut serà de 380 km distribuïts al llarg de dos dies i dues etapes, amb un total de 12 trams i 146 km de regularitat controlada, sis d'ells diferents i tots a disputar-se en carretera tancada. El ral·li s'iniciarà en el Pont de la Rotonda d'Andorra la Vella a les 17 hores del dissabte 22 de setembre, i la primera jornada finalitzarà a l'aparcament Parc Central a partir de les 22.30 hores. La segona etapa, diürna durant el diumenge 23, es desenvoluparà entre les 8 i les 12.50 hores, amb arribada al podi des d'on es va iniciar el dia abans.

A la seu de l’Automòbil Club d’Andorra seguirà situada l'oficina permanent de cursa. El Parc Central, que permet una ubicació còmoda i molt visible dels vehicles participants, acollirà tot el parc de cotxes, que en aquesta edició s'espera que superi com sempre els noranta, adaptant-se a una estructura planificada de la prova perquè ni la comoditat ni la seguretat dels participants resultin afectades.

Com ral·li consolidat de regularitat per a vehicles clàssics i amb una inscripció extraordinària des que la prova va adoptar aquesta configuració exclusiva, el Ral·li d’Andorra Històric està present a les agendes de tots els especialistes francesos, andorrans i espanyols, la qual cosa configura la prova com la clara referència estiuenca del sud d'Europa. La reglamentació és molt similar a les últimes edicions; s'admeten vehicles inclosos en quatre classificacions: Legend 1 i Legend 2, on s'engloben els cotxes de competició construïts fins 1987, respectivament d'una cilindrada fins a 2.0 litres i superiors; i Original 1 i Original 2, cotxes de sèrie també construïts fins 1987 de la mateixa cilindrada que els anteriors.

Aquesta divisió dels cotxes propicia que hi hagi un parc de sortida heterogeni, amb multitud de marques i models, pilotats per una autèntica barreja d'especialistes i amateurs, que acudeixen al ral·li en entendre que és una prova adequada a les seves expectatives. A més del guanyador absolut que establirà la classificació general final, es constituirà un podi amb trofeus per als següents apartats: 3 primers de la general absoluta; 3 primers de la categoria Amateur (aparells de mesurament originals del vehicle); 3 primers de les categories Legend 1, Legend 2, Original 1 i Original 2; equip guanyador del Memorial J. Montes (pilot i copilot d'una mateixa família); i primera escuderia classificada (suma de punts dels tres millors equips). Tots els que aconsegueixin classificar-se rebran, pilot i copilot, el tradicional trofeu Finisher.

Es manté un reglament esportiu similar al de les últimes edicions així com les mitjanes de regularitat a escollir. El format del ral·li, aplicant la manera de definir la regularitat en els trams per la traçada, li confereix una singularitat i al mateix temps una dificultat que només la carretera tancada al trànsit pot oferir. Aquesta modalitat també contribueix a la seguretat i el gaudi dels pilots que acudeixen al ral·li i que cada any obliguen a posar el cartell de complet. El tipus de mitjana per cada tram de regularitat es publicarà al seu moment al web www.ralliandorra.com.

18 de juny, obertura d'inscripcions
El període d'inscripció del 47 Ral·li d’Andorra Històric s'obrirà el proper 18 de juny, període que es tancarà el 10 de setembre sempre que la xifra no estigui coberta per endavant, mentre que la llista d'inscrits es publicarà el 13 de setembre. Després de la disputa del ral·li, la cerimònia de repartiment de premis tindrà lloc el mateix diumenge 23 de l'arribada, poc després de la finalització de la cita, a la seu de l’ACA.

| | compartir