52 Ral·li d'Andorra Històric - 16/9/2023

<< 100 equips afrontaran el 46 Ral·li d’Andorra Històric

100 equips afrontaran el 46 Ral·li d’Andorra Històric

• 16 i 17 de setembre, amb epicentre a Andorra la Vella
• La relació d’inscrits ha estat ampliada a les 100 unitats
• Majoria de participants francesos, seguits d’andorrans i espanyols

Andorra la Vella, 10 d’agost de 2017. L’Automòbil Club d’Andorra ha decidit publicar la llista de participants admesos a participar en el 46 Ral·li d’Andorra Històric. D'aquesta manera es demostra que la recepció d'inscripcions ja està tancada per haver-se cobert amb escreix les places previstes. En els últims dies l’ACA ha ampliat en altres 10 places la previsió inicial de 90 admesos, per la qual cosa la capacitat màxima assumible per mantenir els estàndards de qualitat que l’ACA vol per al seu ral·li nacional no aconsella més participants.

La llista que es publica és sense el número de cursa. La relació d'inscrits amb la numeració definitiva es publicarà el 14 de setembre, el mateix dia en què es farà públic l'itinerari del ral·li en l'acte de presentació oficial del mateix. Aquesta magnífica inscripció confirma la gran acceptació d'aquesta prova que ha marcat noves referències en la regularitat amb clàssics: carretera tancada, regularitat establerta per la traçada, comoditat d'acció i totes les possibilitats de gaudi al volant que permeten les carreteres del Principat.

En la inscripció destaquen els molt nombrosos equips francesos, que freguen la cinquantena, aproximadament la meitat del nombre total, encapçalats per una àmplia presència d'equips de HJCL Auto Perpignan i Club Volcans Légende. Aquests equips presentaran una amplíssima representació de cotxes: Porsche de tot tipus, BMW, Lancia, Audi, Alpine, Saab, Mini, Volkswagen, Opel, Citroën, Simca, Talbot, Datsun, Renault, etc. La participació andorrana és la segona en quantitat, amb una xifra molt propera a les 30 tripulacions, majoritàriament inscrits per Team Rabbit i BMW Club Andorra. També des d'Andorra el parc de vehicles serà excel·lent.

Esportivament, el 46 Ral·li d’Andorra Històric estarà encapçalat per l'equip guanyador de la passada edició, José Manuel López-Ramon Ferrés (Volkswagen Scirocco) i pel dues vegades guanyador, Kim Vilatarsana-Helena Vilatarsana (R5 Copa Turbo), en una llista en la qual no falten els especialistes en la regularitat amb clàssics, alguns amb molta experiència en les carreteres andorranes com Jordi Renú-Núria Bergel (BMW 325i), Francesc Segú-Joaquim Segú (Volkswagen Golf  GTI), Eduard Poveda-Sergi Giralt (Volkswagen Golf GTI), Joan Carrancà-Sònia Carrancà (BMW 2002 Touring), Pau Coma Cros-Lucas Martín (Porsche 911), Joan Salinas-Joan Codinachs (Seat 1430-1600), Bernard Vialar-Quentin Taus (Opel Kadett GT/E), etc.

Itinerari de dos dies
El 46 Ral·li d’Andorra Històric constarà d'un itinerari de dos dies, sempre amb el nucli del ral·li a Andorra la Vella. L'inici es donarà a les 19h del dissabte 16 de setembre des del Pont de la Rotonda. Aquest dia es recorreran 4 trams i l'etapa finalitzarà a partir de les 22.20h en el Parc Central. El segon dia de ral·li, diumenge 17 de setembre, es disputaran 7 trams de regularitat controlada, començant a les 7.30h per finalitzar a partir de les 15h, sempre des del Parc Central. En total es recorreran 337 km dels quals 115 km seran de regularitat controlada amb carretera tancada. La novetat aquest any serà el repartiment de premis, que tindrà lloc a la seu de l’Automòbil Club d’Andorra a les 17h.

L'acord amb Andorra la Vella que permet que aquesta gran prova de clàssics tingui el seu centre neuràlgic a la capital del Principat, permet a la prova créixer en infraestructura i serveis i acostar el ral·li a aquest important eix comercial. El 46 Ral·li d’Andorra Històric està organitzat per l’Automòbil Club d’Andorra amb la col·laboració del Comú d’Andorra la Vella i Blunik Precisión Chrono en el cronometratge.

| | compartir