52 Ral·li d'Andorra Històric - 16/9/2023

<< Comencen a inscriure’s els primers noms importants

A mesura que van arribant les inscripcions, la llista d’inscrits del 52 Ral·li d’Andorra Històric s’està nodrint de noms importants, alguns dels quals guanyadors del ral·li amb anterioritat. Les inscripcions es formalitzen online, a través de www.ralliandorra.com, i es podran cursar fins al dimecres 13 de setembre.

Joan Vinyes (Seat Ibiza 2.0 Kit Car), Gerard de la Casa (Mercedes 190 2.3 16V) i Carles Santacreu (Opel Ascona 2.0 SR) són els principals noms andorrans que ja s’han inscrit en l’apartat de Velocitat. Tots tres, guanyadors del ral·li en els anys gloriosos de la cursa, encapçalaran una participació local molt nombrosa, en la que també hi seran Jordi Urteu (Renault 5 GT Turbo), Jordi Capdevila (Opel Ascona 2.0 SR), Albert Rodrigo (Renault 5 GT Turbo), David Arajol (BMW 325i E30), Frank Porté (BMW 325i), etc. En aquesta mateixa modalitat brilla la participació del pluricampió català, i també antic guanyador del Ral·li d’Andorra, Jordi Ventura (Ford Sierra RS Cosworth), a l’espera que arribin més pilots destacats, alguns dels quals en la categoria Legend d’exhibició.

En l’apartat de Regularitat són molts els equips que lluitaran pel triomf, també en aquest cas amb equips guanyadors del Ral·li d’Andorra quan la prova només estava oberta a aquesta modalitat. Jonathan Domene (BMW 2002) i Joan Carrancà (BMW 325ix) van guanyar les dues darreres edicions i aquest any també correran, com també ho farà el dues vegades vencedor, José Manuel López (Porsche 944 Turbo). Altres pilots destacats són Josep Carrancà (VW Golf GTI); Moloud El Allaoui (Renault 5 GT Turbo); Joan Corbatera (VW Golf GTI), pilot que correrà amb el copilot Sergi Giralt, guanyador del ral·li el 2010; Esteban Munné (Seat 124 Especial 1800); Antoni Arderiu (Hillman Stiletto); Gerard Espuñes (Porsche 944 Turbo), etc.

En el 52 Ral·li d’Andorra Històric s’hi donaran cita equips amb vehicles clàssics construïts fins l’any 2000, distribuïts en cinc categories, i que competiran en les modalitats de Velocitat, Regularitat Sport i Legend d’exhibició. La prova es disputarà en una única jornada de competició diürna, el dissabte 16 de setembre, amb tot el seu nucli esportiu, organitzatiu i de sortida i arribades ubicat a l’aparcament Prada Casadet, d’Andorra la Vella. El ral·li tindrà 251 km de recorregut dels quals 70,66 seran de velocitat/regularitat distribuïts en 8 trams, 4 dels quals diferents.

52 Ral·li d’Andorra Històric, programa 16 de setembre
09:30h – Sortida del ral·li
• 4 trams cronometrats (2 de diferents)
14:09h – Arribada 1a etapa, neutralització i assistència
15:24h – Sortida 2a etapa
• 4 trams cronometrats (2 de diferents)
19:00h – Arribada del ral·li
21:00h – Repartiment de premis

El 52 Ral·li d’Andorra Històric compta amb el patrocini d'Andorra la Vella i Pyrénées Andorra i amb la col·laboració dels comuns de Canillo, Encamp, Ordino, La Massana i Sant Julià de Lòria.
 

| | compartir