52 Ral·li d'Andorra Històric - 16/9/2023

<< Publicada la llista d'inscrits del 47 Ral·li d’Andorra Històric

• 100 vehicles amb majoria d'equips andorrans: 42
• Els dies 22 i 23 de setembre, amb nucli del ral·li a Andorra la Vella

Andorra la Vella, 14 de setembre de 2018. L’Automòbil Club d’Andorra ha publicat a la web oficial del 47 Ral·li d’Andorra Històric (www.ralliandorra.com) la llista oficial d'inscrits de la prova de regularitat per a clàssics més important de la tardor, que tindrà lloc els dies 22 i 23 de setembre amb el nucli situat a Andorra la Vella. Una vegada aplicades les últimes modificacions comunicades pels propis participants en la llista de pre-inscrits donada a conèixer fa algunes setmanes, en la llista oficial consten un total de 100 equips, els màxims que en bona lògica poden admetre's per mantenir les màximes condicions de seguretat i comoditat.

Dels 100 equips que participaran, destaca que per primera vegada la majoria d'ells procedeixen del propi principat d'Andorra, un total de 42, mentre que els francesos són 36 i els espanyols 21 equips. Un total de 21 marques estaran representades en el ral·li andorrà, un fet que confirma l'extraordinari interès històric de la prova. El fabricant més representat és Porsche, amb 19 unitats d'una gran varietat de models i versions, BMW amb 17 i Renault-Alpine, amb 15.

És molt interessant comprovar l'homogènia distribució d'aquests vehicles depenent de les seves característiques: 60 cotxes són de la categoria Legend (vehicles de competició construïts i homologats fins al 31-12-1987), dels quals 27 són atmosfèrics i 33 turbocomprimits, mentre que 39 vehicles són de la categoria Original (vehicles de sèrie construïts i homologats fins al 31-12-1987), dels quals 19 són atmosfèrics i 20 amb turbocompressor. Cada categoria ha de mantenir una mitjana específica.

D'igual manera, del total de cotxes inscrits, 51 d'ells (més de la meitat) no estan proveïts d'elements extres de mesurament, és a dir, participaran només amb aparells de mesura originals del vehicle. Per acabar l'anàlisi de la inscripció, 37 equips estan inscrits en el Trofeu Joan Montes, es tracta de duets compostos per membres d'una mateixa família.

Entre els inscrits figuren els últims guanyadors del Ral·li d’Andorra Històric (2017), els absoluts: José Manuel López-Ramon Ferrés (Volkswagen Scirocco/vencedors també en 2016), i els de la categoria Amateur: Laurent Carola-Camille Riére (Peugeot 205 GTI). També estan inscrites les guanyadores absolutes de 2015 i únic equip íntegrament femení: Tere Armadans-Anna Vives (Porsche 911 Carrera 3.2).

Programa resumit del 47 Ral·li d’Andorra Històric

Dijous, 20 de setembre
11 h     Presentació oficial del ral·li (seu de l’Automòbil Club d’Andorra)

Dissabte, 22 de setembre
10 a 16.30 h    Verificacions administratives (ACA) i Tècniques (parc Prada Casadet)
16.20 h     Hora límit d'entrada al parc tancat (parc Prada Casadet)
17 h     Sortida del 47 Ral·li d’Andorra Històric a Andorra la Vella (Pont de la Rotonda)
22.30 h     Arribada de la 1a etapa a Andorra la Vella (parc Prada Casadet)

Diumenge, 23 de setembre
08 h     Sortida de la 2a etapa a Andorra la Vella (parc Prada Casadet)
12.50 h     Arribada del 47 Ral·li d’Andorra Històric a Andorra la Vella (Pont de la Rotonda)
15 h     Lliurament de premis (Restaurant Borda Pairal)

El 47 Ral·li d’Andorra Històric repeteix un format que ha tingut gran acceptació en les últimes temporades. El parc tancat estarà situat finalment en el Parc Prada Casadet, lloc molt cèntric que serà un dels punts amb més interès per al públic, ja que podrà observar còmodament els vehicles participants.

L’Automòbil Club d’Andorra donarà a conèixer l'itinerari un dia abans. L'esquema de l'itinerari contempla 380 km distribuïts en els dos dies de ral•li, amb un total de dotze trams, sis d'ells diferents i 146 km de regularitat controlada per la traçada i en carretera tancada.

| | compartir